Het gebruik van PKI neemt snel toe. Zowel qua aantal digitale certificaten, als ook wat betreft het aantal use-cases. Met de evolutie van PKI, moet ook de opzet van een Public Key Infrastructure en het beheer ervan professionaliseren. PKI is immers meer dan een stuk technologie. Om het juiste niveau van vertrouwen te creëren én de vereisten op het gebied van regelgeving te kunnen volgen, hebt u robuuste oplossingen nodig.

  • KLANT

    ProRail. De beheerder van het Nederlandse spoornetwerk.

  • UITDAGING

    Voor de veilige communicatie tussen interne applicaties en “assets”, zoals wisselverwarmingsinstallaties, vertrouwt ProRail op digitale certificaten. Het goed kunnen uitgeven hiervan is voor het bedrijf van cruciaal belang.

  • OPLOSSING

    Om zich volledig te kunnen richten op het gebruik van digitale certificaten en niet de beheerslast te hebben van specialistisch PKI-componenten, koos ProRail voor Entrust PKI-as-a-Service (PKIaaS).

RESULTAAT

Met PKI-as-a-Service heeft ProRail de beschikking gekregen over een door experts beheerde PKI-clouddienst, die geheel geïntegreerd is met Entrust Certificate Services voor certificaatmanagement. De voordelen zijn:

Snel

Een nieuwe CA en certificaat profielen zijn gereed in enkele minuten.

Schaalbaar

De clouddienst beweegt flexibel mee en heeft een vrijwel onbeperkte capaciteit.

Simpel

De PKI wordt geheel gemanaged, ProRail hoeft zich alleen bezig te houden met het “consumeren” van certificaten.

Veilig

ProRail heeft de beschikking over eigen CA’s, beschermt door Entrust HSM’s in Tier III datacentra.

Meer over PKI

Over ProRail

ProRail is spoorwegbeheerder en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud, de vernieuwing, de uitbreiding en de veiligheid van het Nederlandse spoorwegnet. Als onafhankelijke partij verdeelt ProRail de ruimte op het 7.000 kilometer spoor, regelt het alle treinverkeer (1,4 miljoen ritten per werkdag) en bouwt/beheert het stations.

Over PKI-as-a-Service (PKIaaS)

Entrust PKIaaS is een Public Key Infrastructure die snel te implementeren is, schaalbaar is en overal gebruikt kan worden waar uw bedrijfsvoering dat vereist. Kies de PKIaaS die uw organisatie beveiligt en u in staat stelt gelijke tred te houden met het snel veranderende cyber security landschap.

Meer over PKI-as-a-Service

Vragen? Onze experts helpen u verder!

Informatie aanvragen

Stuur ons een e-mail en wij reageren binnen 24 uur.
Stuur een bericht

Bellen

Wilt u liever iemand van ons spreken?
Bel gerust, wij helpen u graag!

Ned. +31 (0)78 6548222