Digitaal ondertekenen

Met digitaal ondertekenen of te wel “digital signing” stelt u identiteiten vertrouwd vast en garandeert u de authenticiteit van digitale documenten, e-mails en software.

De techniek voor certificaat gebaseerd, digitaal ondertekenen

Het ondertekenen met digitale handtekeningen of te wel “digital signing”, is gebaseerd op het gebruik van digitale certificaten. Entrust oplossingen voor digitaal ondertekenen zijn er in de vorm van signing certificaten én signing diensten (signing-as-a-service). Daarnaast leveren signing servers (voorheen bekend als TrustedX) oplossingen voor Trust Service Providers (TSP’s) die willen voldoen aan eIDAS.

Signing certificaten

Publiek vertrouwde signing certificaten waarmee de identiteit (van een auteur/afzender) kan worden vastgesteld en gecontroleerd kan worden of de data waarop de digitale handtekening is toegepast niet is gewijzigd. Geleverd vanuit het Entrust Certificate Services webportaal en beheerd door de gebruiker zelf.

Informatie aanvragen

Signing-as-a-Service

Met Signing-as-a-Service maakt u gebruik van een cloud-dienst voor het digitaal ondertekenen van documenten. Gebaseerd op de publiek vertrouwde Entrust document signing certificaten, maar nu met de veilige opslag van het certificaat en de sleutels in een remote service.

  • Entrust Signing Automation Service. Een turn-key oplossing die geïntegreerd wordt met document- en workflow applicaties voor het genereren van digital seals (rechtspersonen).
  • Entrust Remote Signing Service. Een turn-key oplossing die geïntegreerd wordt met desktop en webapplicatie voor het genereren van digitale signatures (natuurlijke personen).

Informatie aanvragen

Signing servers

Remote signing server (voorheen TrustedX eIDAS) is een complete, remote signing oplossing. Wanneer gebruikt door een Qualified TSP kan het platform met rechtsgeldige, advanced en qualified handtekeningen ondertekenen die voldoen aan eIDAS. Signing keys worden centraal beschermd in een HSM en digitale handtekeningen op afstand goedgekeurd door gebruikers vanaf hun apparaat.

Organisaties die digitale handtekeningen (overeenkomstig PAdES, XAdES en CAdES standaarden) automatisch willen integreren in applicaties maken gebruik van het signing automation server (voorheen TrustedX Electronic Signature) platform.

Informatie aanvragen
Remote signing solution